WIE ZIT ER ACHTER MUMMYDADDYCOACHING?

Hallo, mijn naam is Janine

Ik begeleid al 12 jaar intensieve transformatieprocessen en help moeders en gezinnen om meer slaap, meer hartbewustzijn, meer vreugde met elkaar te krijgen en luchtiger in het dagelijks leven te staan.

MMet begrip voor het kind en de verbinding met jou en je creatieve kracht, ben ik er voor alle moeders en gezinnen die op weg zijn naar meer begrip, genezing en liefde.

Toen ik in 2017 moeder werd, heb ik aan den lijve ondervonden hoe uitdagend het is om jonge kinderen bewust, liefdevol en geduldig te begeleiden.

Door de eerste slapeloze jaren met onze gevoelige zoon wisten wij als ouders hoe slopend en vermoeiend het proces van gaan slapen was, hoe geïrriteerd en ongeduldig je daardoor wordt in het dagelijks leven en hoe nutteloos de goedbedoelde maar algemene tips en trucs uit de omgeving waren.

Niets deed ons meer wanhopen dan die slapeloze nachten en de vele tijd die het proces van in slaap vallen kostte. En tegelijkertijd zijn dit onze mooiste en meest verbonden momenten in het dagelijks leven van vandaag.

Door mijn vermogen om emoties van anderen sterk waar te nemen en door mijn empathie kan ik de ouders met wie ik praat, heel goed aanvoelen, hen feedback geven en hun nieuwe inzichten bieden. Op deze manier kunnen we snel het thema van het gezin vinden, en dingen opsporen die jullie als ouders kunnen blokkeren. We ontdekken samen wat jullie kind nu nodig heeft. We zoeken uit waarom jullie als ouders dit nog niet aan jullie kind kunnen geven. Daarna lossen we dat direct op om verlichting en ontspanning te creëren.

Door systemisch werk en interventies kan ik onbewuste emoties en blokkades in de communicatie en in de relatie tussen ouders en kind oplossen, en begrip en gevoeligheid creëren voor de wederzijdse behoeften.

Ik werk met een oplossingsgerichte en holistische benadering van lichaamstherapie en open het kanaal voor genezing en contact met het innerlijke zelf en je eigen innerlijke kind.

Hoe ik werk

Therapeut en systemisch coach voor vrouwen en gezinnen 

Ik heb het altijd leuk gevonden om met mensen te werken, zowel met volwassenen als met kinderen. Hun innerlijke processen ontroeren mij. Ik kwam er al snel achter dat ik dingen voor anderen in beweging kan zetten, dat ik hen kan inspireren en zo kan helpen bij verandering.

Mijn hoofdthema is altijd fijngevoeligheid geweest – dat wil zeggen, iemand aanvoelen, bespeuren welke invloed dat weer op mij heeft, empathisch zijn naar kinderen toe en daarbij iets in beweging zetten. Deze ervaring had ik als kind al en die heb ik nu verder kunnen uitbouwen.

Mijn bovengemiddelde empathie zorgt ervoor dat ik altijd in staat ben om ook ongewone emoties waar te nemen en waardevolle feedback te geven aan mijn gesprekspartner. 

Op deze manier breidde ik mijn werkterrein uit en nu gebruik ik mijn eigen methode van intuïtief systemisch lichaamswerk

om de onderwerpen waarmee vrouwen en gezinnen mij benaderen, in beweging te brengen.

Het is voor mij altijd heel ontroerend en motiverend om deze processen te mogen begeleiden.

Want de mensen die met mij aan de slag gaan, ervaren altijd een transformatie van hun wezen. Je zult meer vreugde, ruimte en oprechtheid vinden. Zo kunnen verwondingen uit het verleden genezen en belemmerende overtuigingen verdwijnen.

Dit heeft niet alleen een grote impact op het leven van mijn cliënten, maar vooral ook op dat van hun kinderen, hun partners, hun gezinnen en zelfs in hun hele werkzame leven. Ik vind het ontzettend mooi om deze geweldige taak op te pakken, het geeft mijn leven zin en ruimte.

Dit vervult mij met grote dankbaarheid en diepe vreugde.

Mijn carrière

 • Studie van logopedie en communicatietherapie (BA of Arts) 2006-2009 aan de LMU München, vele jaren werk in vroege interventie en revalidatie voor kinderen en adolescenten
 • Studie van Logopedie & Communicatietherapie (Master of Honor) aan de Universiteit van Canterbury, Nieuw-Zeeland, publicaties
 • In mijn werk heb ik me gespecialiseerd in baby’s en peuters met voedings- en eetstoornissen volgens Susanne Renk (2014) en volgens Castillo-Morales (2012)
 • Bijscholing tot systemisch koppel- en gezinstherapeut met focus op reguleringsstoornissen & slaapstoornissen bij peuters 2014-2018 (DGSF gecertificeerd)
 • Bijscholing baby & peuter-voetreflexologie voor meer ontspanning, verbinding, slaap & bij kinderklachten bij Floor Tuinstra (2019)
 • Training in Yoga Nidra – Docent Transformatie Slaap aan het Yoga Instituut in Tilburg (2021) door Nina Voets

 

Baby’s en peuters met slaap- en regulatiestoornissen en gevoelige kinderen zijn altijd mijn persoonlijke stokpaardje geweest. Door mijn gevoelige zoon hebben wij als ouders geleerd op een nieuwe en bewuste manier met hem om te gaan, omdat de klassieke opvoedingsmethoden niet erg effectief waren.

Ik ben gewoon mama en woon in Nederland met mijn partner en mijn gezin. Door meerdere abortussen in de vroege fase van de zwangerschap, en ook door een stille bevalling, ben ik zeer intensief bezig geweest met de oorsprong van het leven, sterrenkinderen en spiritualiteit. En ook met het opruimen van alles

wat de weg naar je eigen ziel blokkeert. Ik vind het heerlijk om deze ervaringen te delen, omdat kennis ervan voor de meeste vrouwen nodig is om vrijer en gemakkelijker het leven te schenken aan hun baby.

Door mijn systemische achtergrond komt er in het gezin steeds meer eenheid, weg van de schuldvraag, weg van de vraag waarom iets niet werkt. Het gezin is bezig met de oplossing en het vinden van de hulpbron. Met de vraag: wat brengt mijn kind mee, iets wat ik misschien nog niet kan of waardoor ik als ouder kan groeien.

Ik neem elementen van spiritualiteit, mindset en energiewerk op in mijn werk.

Toen ik in 2018 mijn eigen bedrijf startte, heb ik meer over mezelf geleerd dan in welke andere fase van mijn leven ook. Om voorbij mijn eigen comfortzone te groeien, voorbij mijn eigen overtuigingen en mindsets en om zo totaal andere wegen in te slaan…. Ik had het nooit gedurfd als ik zelf geen businesscoaches aan mijn zijde had gehad. Maar dan had ik tegenwoordig geen succesvol mamabedrijf gerund, dan had ik niet zo‘n ontspannen contact gehad met mijn kind en partner en had ik het niet aangedurfd om naar de andere kant van de wereld te gaan zoals Nieuw-Zeeland, Mauritius, de Canarische Eilanden of door het Caribisch gebied te reizen om zo locatieonafhankelijk te leven en me overal thuis te voelen.

Dus neem de stap en laat je op weg helpen, het is zo de moeite waard!

Wat als je hier zoveel meer leert over jezelf, je lichaam, je kind of je missie in het leven, over wat je allemaal kunt geven?

  Ik werk met elementen van babyreflexologie en yoga nidra.

  Dit zeggen mijn klanten over mij

  “Dankzij de coaching hebben we het tussentijds wakker worden aanzienlijk kunnen verminderen. Het begeleiden bij het slapengaan werkt voor zowel mama als papa, zonder borstvoeding en zonder hem te dragen, stressvrij en veilig, ’s middags en ’s avonds! We zijn allemaal meer ontspannen  …meer

  Hille & Till R. - Moonlight Heart-programma

  “Toen we het coacingstraject ingingen met Janine, was mijn dochter 14 maanden oud. Overdag viel ze alleen in de kinderwagen in slaap. Ze werd ‘s nachts bijna elk uur wakker en kalmeerde dan alleen met borstvoeding om daarna weer in slaap te vallen.
  …meer

  Maaike & Albert N. - Moonlight Heart-programma

  „De coaching heeft zoveel kwaliteit van leven teruggebracht en ons hele dagelijkse leven is daardoor veranderd! Mijn dochter was niet zo’n goede slaper… Als we haar naar bed wilden brengen, schreeuwde ze alleen maar. Het was een steeds terugkerend gevecht en ik was helemaal wanhopig. …meer

  Steffi T. - Moonlight Heart & Ferntree Spirit-programma

  “Heel erg bedankt voor je hulp! Het heeft me goed geholpen om te praten over dit emotionele en slopende onderwerp, dat je belast, verdrietig maakt en dat je irriteert.
  Het voelt zo goed om de problemen te hebben aangepakt
  …meer

  Steffi - Mamaspirit programma & babybuikcoaching

  “Wat ik vooral van de cursus heb meegenomen, is luisteren naar mijn kleine lieveling en zelf ontspannen blijven, omdat ik weet dat ik hem vol vertrouwen kan begeleiden en hem ondersteuning kan bieden.
  …meer

  Mareen D. - online cursus “Surrender yourself”

  CONTACT

  Schrijf me

  Heb je vragen en zoek je een oplossing voor je probleem? Laat het me dan weten!

  info@mummydaddycoaching.com
  Tel: +31 64/2736834
  Online Coaching en praktijk,

  Tilburg, Nederland

  4 + 2 =

  De velden gemarkeerd met * zijn verplicht.